Potpisivanje Memoranduma o suglasnosti između Vlade RH i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP)

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i stalni predstavnik Ureda UNDP- a u Hrvatskoj Yuri Afanasiev potpisali su Memorandum o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) danas u Vladi.

Nakon što je potpisala Memorandum o suglasnosti potpredsjednica Kosor u ime Vlade izrazila je zadovoljstvo i dodala da je Memorandumom predviđena suradnja za iduće četiri godine. Također kazala je da će na njegovoj provedbi raditi mnoga ministarstva. Zahvalila je stalnom predstavnik Ureda UNDP- a u Hrvatskoj Yuriu Afanasievu na zalaganju posebno zahvalivši na velikom projektu, evaluaciji za projekt osobnog asistenta. Pojasnila je da Memorandum o suglasnosti obuhvaća aktivnosti na tri velika područja: socijalno uključivanje koje se odnosi na posebno ranjive skupine kao što su invalidi, žene, nezaposlene osobe.

Drugo veliko područje je sigurnost u zajednici, a ono uključuje suzbijanje oružanog nasilja i nasilja u obitelji te potporu žrtvama u skladu s Ženevskom deklaracijom. Treće područje vezano je uz mjere izgradnje mira i povjerenja u bivšim ratom zahvaćenim područjima.

Ovo potpisivanje jedna je od faza u suradnji kojom se povećava opseg područja na kojima će se u budućnosti raditi naglasio je stalni predstavnik Ureda UNDP- a u Hrvatskoj Yuri Afanasiev. Govoreći o suradnji rekao je da je posebno dobra suradnja ostvarena na području suzbijanja nasilja ne samo nad ženama nego i nad djecom i podsjetio da je 2009. godina, godina borbe protiv nasilja nad djecom, a da je to ujedno i preporuka glavnog tajnika UN –a. Zahvalio je potpredsjednici Kosor na dosadašnjoj suradnji.



Pisane vijesti