Potpisivanje ugovora o projektima u lukama otvorenim za javni promet

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković nazočit će potpisivanju ugovora o izgradnji, sanaciji i rekonstrukciji objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet, u srijedu, 29. ožujka 2017. godine, u 12.30 sati, u Banskim dvorima.
 
Ugovore će potpisati ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelji lučkih uprava Pule, Umag-Novigrad, Mali Lošinj, Krk, Rab, Bakar-Kraljevica-Kostrena, Novi Vinodolski, Novalja, Senj, Zadar i Vela Luka te lučkih uprava Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.
 
U Republici Hrvatskoj ima 344 luka lokalnog značaja, 65 luka županijskog značaja te 6 luka od osobitog značaja za Republiku Hrvatsku.  Ove godine osigurano je 50 milijuna kuna raspoređenih na 18 projekata u 7 obalno-otočnih županija.
 
U posljednjih 10 godina Republika Hrvatska je, zajedno sa jedinicama regionalne i lokalne samouprave, uložila preko 500 milijuna kuna u lučki sustav županijskih i lokalnih luka otvorenih za javni promet.
 
Radi prihvata brodova u linijskom prometu, ali i plovila otočnog stanovništva, potrebna je modernizacija i izgradnja luka otvorenih za javni promet te Republika Hrvatska prema utvrđenim kriterijima sufinancira upravo izgradnju ove infrastrukture u lukama.
 
Trenutno su za sufinanciranje projekata izgradnje, sanacije i rekonstrukcije luka otvorenih za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture na raspolaganju sredstva u iznosu od 50 milijuna kuna iz državnog proračuna za 2017. godinu, 80 milijuna eura iz fondova Europske unije te 45 milijuna kuna iz sredstava HBOR-a.
 
 

Najave