Potpredsjednica Dalić primila u nastupni posjet veleposlanicu SAD-a

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/prosinac/1 prosinca/DSC_5615.jpg

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, dr. sc. Martina Dalić, primila je danas u Banskim dvorima u nastupni posjet američku veleposlanicu Juliettu Valls Noyes.

Ističući dobre bilateralne odnose dviju zemalja, razgovarale su o mogućnostima jačanja suradnje na brojnim područjima, s posebnim naglaskom na poboljšanju gospodarske suradnje.

Govoreći o prioritetima rada Vlade, potpredsjednica Dalić posebno je istaknula kako je fokus usmjeren na gospodarstvo, gospodarski rast i razvoj. Istaknula je kako se u realizaciju toga cilja već krenulo s konkretnim mjerama, kao što je porezna reforma te reforma javne nabave, koja će donošenjem novog Zakona o javnoj nabavi smanjiti troškove gospodarstva za 42 milijuna kuna.

Razgovarale su i o mogućnostima poboljšanja investicijske klime u Republici Hrvatskoj. Potpredsjednica je najavila provedbu projekta regulatorne giljotine, odnosno sveobuhvatne reforme za jednostavan i efikasan zakonodavni okvir, koja će ne samo omogućiti kvalitetnije uvjete poslovanja hrvatskim poduzetnicima, nego i poboljšati konkurentnost i privlačnost hrvatskog gospodarstva za strana ulaganja.



Pisane vijesti | Press releases | Martina Dalić