Potpredsjednica Kosor na 15. obljetnici Sindikata umirovljenika Hrvatske

Sindikat umirovljenika Hrvatske na svečanosti povodom 15. obljetnice djelovanja, uručio je danas potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor i Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti spomen plaketu i priznanje za dugogodišnju uspješnu i djelatnu suradnju sa sindikatom umirovljenika Hrvatske u promicanju interesa i ostvarivanju zaštite prava umirovljenika i starijih osoba.

Suradnja u protekle četiri godine između Vlade RH, ministarstva i sindikata bila je uzorna kazala je potpredsjednica, a od tada i prvi puta postoji ministarstvo za međugeneracijsku solidarnost.
Sa Sindikatom umirovljenika Hrvatske ostvareno je mnogo programa, rekla je potpredsjednica i naglasila da je riječ o doista ozbiljnom partnerskom odnosu, kakav je ostvaren i sa drugim umirovljeničkim Udrugama.


Od zajedničkih akcija potpredsjednica je spomenula športske susrete umirovljenika, a osvrnula se i na povrat duga koji je ova Vlada vratila umirovljenicima u prošlom mandatu. Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti pokrenulo je ukupno 44 programa, „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ i „Pomoć u kući starijim osobama“.
Na kraju potpredsjednica Kosor čestitala je svima 15. obljetnicu djelovanja i zaželjela puno zdravlja, kazavši pritom da je sigurna kako će se odlična suradnja i dalje nastaviti.




Pisane vijesti