Potpredsjednica Kosor na dobrotvornoj akciji prodaje krafni Lions Cluba Grič

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas u Zagrebu, kao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanaderu dobrotvornoj akciji prodaje krafnu organizaciji Lions Cluba Grič. Akcija Lions Club Grič provodit će još 19 i 20. veljače ove godina sva prikupljena financijska sredstva u humanitarnoj akciji namijenjena su Autonomnoj ženskoj kući Zagreb. Potpredsjednica Kosor kupila jime Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti 500 krafnkoje su potom donirane Dječjem domu «Zagreb».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas u Zagrebu, kao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera, u dobrotvornoj akciji prodaje krafni, u organizaciji Lions Cluba Grič. Akcija Lions Club Grič provodit će još 19 i 20. veljače ove godine, a sva prikupljena financijska sredstva u humanitarnoj akciji namijenjena su Autonomnoj ženskoj kući Zagreb. Potpredsjednica Kosor kupila je, ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti 500 krafni, koje su potom donirane Dječjem domu «Zagreb».

Potpredsjednica Kosor rekla je kako se i ovom akcijom javnost želi senzibilizirati za problem nasilja nad ženama i u obitelji, napominjući kako je to zlo za koje nema opravdanja. Podsjetila je kako je provedba Kampanje Vijeća Europe za borbu protiv nasilja nad ženama, uključujući obiteljsko nasilje, započela u Republici Hrvatskoj u studenome 2006. godine, a Kampanja se provodi u skladu s napucima Vijeća Europe koje je 2007. godinu proglasilo Godinom borbe protiv nasilja nad ženama, uključujući i obiteljsko nasilje. Kampanja će se provoditi tijekom čitave 2007. godine i završit će na Međunarodni dan žena - 8. ožujka 2008. godine. Potpredsjednica Kosor rekla je kako je u sklopu obilježavanja ove Kampanje hrvatska Vlada pripremila program s nizom aktivnosti na nacionalnoj razini, a jedna od njih je i uključivanje istaknutih osoba, posebice muškaraca, iz javnog i političkog života u Kampanju, što je i preporuka Vijeća Europe. Dosada su se u Kampanju uključili predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader, koji je sudjelovao i na otvaranju početka Kampanje u Hrvatskoj, predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, predsjednik Upravnog suda mr.sc. Ivica Kujundžić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks te zastupnici i zastupnice u Hrvatskom saboru.



Pisane vijesti