Potpredsjednica Kosor na dodjeli nagrada najboljim sportašima s invaliditetom u 2006. godini

Potpredsjednica Vladministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH Jadranka Kosor nazočila je danas svečanosti proglašenja najboljih športaša s invaliditetom u 2006. godinu organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Dodjela nagrada najboljim športašima s invaliditetom provodi se već desetu godinu zaredom, a ove godine prvi puta u organizaciji novoosnovanog Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH Jadranka Kosor nazočila je danas svečanosti proglašenja najboljih športaša s invaliditetom u 2006. godini, u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Dodjela nagrada najboljim športašima s invaliditetom provodi se već desetu godinu zaredom, a ove godine prvi puta u organizaciji novoosnovanog Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor čestitala je svim hrvatskim športašima s invaliditetom na športskim uspjesima u 2006. godini, zahvalivši im što su time i promicali ime Hrvatske te pokazali snagu hrvatskog športa u svijetu. Također je rekla kako su svojim uspjesima pokazali i kako se osobe s invaliditetom bore protiv prepreka i predrasuda s kojima se svakodnevno susreću. Dajući svim športašima s invaliditetom punu potporu u daljnjim natjecanjima, potpredsjednica Kosor uručila je Jeleni Vuković, Darku Kralju i Josipu Slivaru ugovore Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti kojima će se, putem Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom, financirati nabavka proteza za navedene športaše u iznosu od 134 tisuće kuna.

Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti prošle godine pokrenulo pilot-projekt osobnog asistenta za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta za čiju su provedbu, zbog pokazane uspješnosti, u ovoj godini udvostručena financijska sredstva. Najavila je i donošenje Zakona o osobnom asistentu za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, kao i donošenje Zakona o pravobranitelju za osobe s invaliditetom.



Pisane vijesti