Potpredsjednica Kosor na dodjeli stanova stradalnicima iz Domovinskog rata u Slavonskom Brodu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Slavonskom Brodu ključeve i rješenja za useljenje u 60 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Slavonskom Brodu ključeve i rješenja za useljenje u 60 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor rekla je kako je riječ o stanovima kupljenim Odlukom Vlade za 3 udovice smrtno stradala hrvatska branitelja i 57 hrvatskih ratnih vojnih invalida s postotkom oštećenja organizma od 20% do 80%. Ukupna vrijednost investicije je preko 35 milijuna kuna, a ukupna površina stambenog objekta 4.227,60 četvornih metara. Napominjući kako je ovo jedna od najvećih dodjela stanova stradalnicima iz Domovinskog rata u ovoj godini, potpredsjednica Kosor podsjetila je na nedavno dodijeljena 92 stana u Zagrebu i 56 u Varaždinu, odnosno na ukupno dosad u ovoj godini preko 300 dodijeljenih stanova. Potpredsjednica Kosor rekla je kako će se stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja nastaviti i u budućnosti, istaknuvši kako je u tijeku gradnja 263 stana, a u pripremi gradnja 495 stanova. Također je rekla kako je pri dovršetku stambeno zbrinjavanje i svih 100%-tnih HRVI I. skupine gradnjom kuća posebnom prilagođenih osobama s invaliditetom.

Ističući doprinos hrvatskih branitelja u stvaranju slobodne samostalne i europske Hrvatske, potpredsjednica Kosor osvrnula se i na žrtvu Grada Slavonskog Broda u Domovinskom ratu, podsjećajući kako je od 306 djece poginule u Domovinskom ratu najviše poginulo upravo u Slavonskom Brodu – njih 29.

Potpredsjednica Kosor otkrila je nakon dodjele stanova u središtu mjesta Zadubravlja, u Općini Garčin, spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima Željku Jerkoviću i Juraju Fukšiću, pripadnicima 108. brigade Zbora narodne garde.



Pisane vijesti