Potpredsjednica Kosor na komemoraciji u Kusonjama

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas u Kusonjama na komemoraciji za poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas u Kusonjama na komemoraciji za poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. Ispred spomen-obilježja kod Kapelice Male Gospe potpredsjednica Kosor položila je vijenac i zapalila svijeću, a potom nazočila misi zadušnici za 23 poginula hrvatska branitelja u Kusonjama.
Izražavajući sućut nazočnim članovima obitelji poginulih branitelja istaknula je kako se i na ovome mjestu moramo prisjetiti žrtve ovih i svih drugih hrvatskih vitezova koji su branili i obranili Hrvatsku. Domovinski rat bio je pravedan, obrambeni i osloboditeljski i nikome nećemo dopustiti da revidira tu istinu, poručila je potpredsjednica Kosor. Podsjećajući kako se ne smiju zaboraviti ni žrtve iz dosad otkrivene 141 masovne grobnice, a što ponajviše svjedoči o dimenzijama zločina i ovim putem pozvala je sve na zajedničku borbu protiv zaborava istine o Domovinskom ratu. Također je poručila kako i daljnja skrb za hrvatske branitelje i njihove obitelji moraju biti briga svih nas.
Potpredsjednica Kosor položila je vijenac i zapalila svijeću i ispred spomen-obilježja mjesta masovne grobnice u Kusonjama.




Pisane vijesti