Potpredsjednica Kosor na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Holokausta

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas na Mirogoju, u ime Vlade RH, na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Holokausta (Jom Hašoa), u organizaciji Židovske općine Zagreb.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas na Mirogoju, u ime Vlade RH, na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Holokausta (Jom Hašoa), u organizaciji Židovske općine Zagreb. Počast stradalima od fašizma odana je kratkom šutnjom i molitvom za mrtve, čitanjem dijela imena Židova iz malih zajednica u Hrvatskoj, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod spomenika "Mojsije" na Mirogoju.

Predsjednik Koordinacije židovskih općina u Hrvatskoj i Židovske općine Zagreb dr. Ognjen Kraus kazao je da je riječ o danu sjećanja na tragediju šest milijuna židovskih žrtava, koja je postala trauma čitavog židovstva i duboko je u svijesti svakog pojedinca i u temeljima je Izraela.

Sjećanjem uključujemo žrtve u naš svakodnevan život i iskazujemo počast i dostojanstvo ljudima kojima su krvnici oduzeli sve, čak i ime, učinili ih brojevima i sirovinom industrije smrti, kazao je Kraus.



Pisane vijesti