Potpredsjednica Kosor na otkrivanju spomen obilježja mjesta masovne grobnice u Čakovcima

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je danas u Čakovcimu Općini Tompojevci spomen-obilježje podignuto na mjestu masovne grobnice u znak sjećanja na deset žrtava iz Domovinskog rata ekshumiranih iz jedne masovne i četiri pojedinačne grobnice na području Čakovaca.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je danas u Čakovcima, u Općini Tompojevci spomen-obilježje podignuto na mjestu masovne grobnice u znak sjećanja na deset žrtava iz Domovinskog rata ekshumiranih iz jedne masovne i četiri pojedinačne grobnice na području Čakovaca. Spomen-obilježje otkrila je zajedno s gospođom Katom Šoljić, majkom četvorice poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, od kojih je jedan, Mijo Šoljić, ekshumiran iz masovne grobnice u Čakovcima. Ovo je 48. dosad otkriveno spomen-obilježje podignuto u znak sjećanja na 87 mjesta masovnih grobnica.

Izražavajući sućut obiteljima žrtava ekshumiranih na području Čakovaca, potpredsjednica Kosor poručila je kako je potraga za svim ostalim osobama s popisa zatočenih i nestalih branitelja i civila, kojih je u ovom trenutku 1.122, prioritetno humanitarno pitanje u Republici Hrvatskoj. Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako su dosada otkrivene 143 masovne grobnice, od čega 52 na području Vukovarsko-srijemske županije, a iz te županije još nije poznata sudbina 495 osoba. Rekavši kako će hrvatska Vlada i u ovoj godini intenzivirati svoje aktivnosti u potrazi za njima, potpredsjednica Kosor rekla je kako će za 15-ak dana započeti nova probna iskapanja na području Vukovarsko-srijemske županije, a ubrzo se očekuju i nove identifikacije.



Pisane vijesti