Potpredsjednica Kosor na otvorenju spomen-groblja hrvatskih branitelja u Splitu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas na splitskom groblju Lovrinac, u povodu nadolazećeg blagdana Svih Svetih, spomen-groblje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas na splitskom groblju Lovrinac, u povodu nadolazećeg blagdana Svih Svetih, spomen-groblje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.
Zaseban dio groblja Lovrinac, kao spomen-groblje hrvatskih branitelja, uredili su Grad Split i Županija Splitsko-dalmatinska, na inicijativu Udruge roditelja poginulih branitelja i Udruge udovica poginulih branitelja iz Domovinskog rata Županije Splitsko-dalmatinske.
Otvarajući spomen-groblje hrvatskih branitelja potpredsjednica Kosor istaknula je kako se nikada ne smije zaboraviti doprinos hrvatskih branitelja u stvaranju slobodne i samostalne Hrvatske, a posebice njih 7.575 poginulih, 17.067 umrlih i 367 zatočenih i nestalih. Podsjetila je i na 1.122 osobe s popisa zatočenih i nestalih branitelja i civila iz Domovinskog rata. Zahvalu na inicijativi za uređenje i samom uređenju spomen-groblja uputila je Udruzi roditelja poginulih branitelja i Udruzi udovica poginulih branitelja iz Domovinskog rata Županije Splitsko-dalmatinske te Gradu Splitu i Županiji Splitsko-dalmatinskoj.
Nakon otvorenja spomen-groblja, potpredsjednica Kosor s izaslanstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, te izaslanstva Županije Splitsko-dalmatinske, Grada Splita, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Hrvatske vojske i ostali položili su vijence i zapalili svijeće ispred središnjeg križa na spomen-groblju.




Pisane vijesti