Potpredsjednica Kosor obišla Dnevni boravak u Loboru

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor obišla je danas novootvoreni Dnevni boravak za starije osobe u Loboru. U Dnevni boravak uključeno je 200 starijih osoba i zaposleno 14 djelatnika.

Govoreći o dosad učinjenom u okviru Programa «Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama» potpredsjednica Kosor je naglasila da se programi provode u 20 županija, a da je njima obuhvaćeno 14 000 starijih osoba, te da je zaposleno oko 900 djelatnika. U 2008. Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti izdvojilo je 38 milijuna kuna za projekte „Pomoć u kući starijim osobama“ i „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ , a u ovoj godini osigurano je 48 milijuna kuna. I u ovoj godini se nastavlja sa oba programa, a zbog velikog interesa osigurano je 10 milijuna kuna više nego prošle godine naglasila je potpredsjednica i najavila skoro otvaranje Dnevnog boravka u Slavonskom Brodu. Program Dnevnih boravaka i pomoći u kući starijim osobama omogućuju druženje, nudi sadržaje, a starijim osobama koje su u nekim slučajevima i same daje osjećaj da se netko brine za njih nastavila je potpredsjednica Kosor.

O značaju programa Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u ime korisnika Dnevnog boravka u Loboru govorile su i korisnice gospođa Katica Horvat i Branka Sambol koje su i zahvalile potpredsjednici Vlade i Ministarstvu na čijem je čelu.

Nakon obilaska Dnevnog boravka potpredsjednica Vlade i ministrica Kosor posjetila je i upoznala se i s radom Doma za stare i nemoćne Lobor Grad.



Pisane vijesti