Potpredsjednica Kosor primila izaslanstvo UNICEF-A

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor razgovarala je u četvrtak u Zagrebu s izaslanstvom UNICEF-a o prijedlozima za ugradnju u novi petogodišnji plan rada u Hrvatskoj te kampanjama koje bi provodili u svrhu zaštite prava djece.

ZAGREB, 4. svibnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor razgovarala je u četvrtak u Zagrebu s izaslanstvom UNICEF-a o prijedlozima za ugradnju u novi petogodišnji plan rada u Hrvatskoj te kampanjama koje bi provodili u svrhu zaštite prava djece.

Izaslanstvo, koje su činili Ann-Lis Svenson, regionalna izaslanica UNICEF-a za Hrvatsku, Tanja Radočaj,predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i Stephen Woodhouse, savjetnik za izradu plana djelovanja UNICEF-a u Hrvatskoj, potvrdilo je dobru suradnju s hrvatskom Vladom izrazivši želju za nastavkom razmjene iskustava u području zaštite dječjih prava i povećanja roditeljske brige.

Kosor je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Vlade s UNICEF-om te podsjetila da su u posljednje dvije godine učinjeni znatni pomaci u pogledu usvajanja dokumenata za zaštitu prava djece kao što su Nacionalni plan aktivnosti za prava i interese djece od 2006. do 2012. godine, Protokol o postupanju u slučaju nasilja među djecom i Protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji.

Potpredsjednica vlade podsjetila je i na zajedničke akcije hrvatske Vlade i UNICEF-a, kakva je primjerice bila sporazumna suradnja na provedbi projekta "Za sigurno i poticajno okruženje u školama" u 2004. i 2005. godini, te izrazila želju da se u skorom roku potpišu i novi sporazumi o suradnji.

Kosor je izaslanstvu kazala i da Vlada aktivno provodi i programe socijalizacije romske djece, u sklopu Nacionalnog programa djelovanja za Rome i Akcijskog plana Desetljeća za Rome te da je pri kraju izrada
Nacionalne populacijske strategije, dokumenta koji predviđa niz novih mjera i potpora obiteljima s djecom.




Pisane vijesti