Potpredsjednica Kosor s japanskim veleposlanikom Ikedom - Priopćenje za javnost

Uoči puta u Japan potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s veleposlanikom Japana u Republici Hrvatskoj Kanameom Ikedom.

Uoči puta u Japan potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s veleposlanikom Japana u Republici Hrvatskoj Kanameom Ikedom.

Veleposlanik Ikeda upoznao je potpredsjednicu Kosor s aktualnim događajima u Japanu te pojedinostima vezanim uz posjet hrvatskog izaslanstva, a koje ona predvodi na međunarodnoj izložbi EXPO 2005. Izložba se ove godine održava u japanskom gradu Aichiu, s glavnom temom shvaćanja mudrosti prirode, odnosno očuvanja i učenja od prirode s istovremenim korištenjima novih tehnologija. Veleposlanik Ikeda istaknuo je kako je posjet hrvatskog izaslanstva dobra prilika za predstavljanje dosadašnjih hrvatskih uspjeha u postizanju mira i stabilnosti, te poduzetih aktivnosti u priključenju Europskoj uniji i NATO-u, kako japanskim narodu i poslovnim ljudima, tako i svim drugim sudionicima izložbe iz čitavog svijeta. Veleposlanik Ikeda izvijestio je također i o pripremama za susret potpredsjednice Kosor s japanskim premijerom Junichirom Koizumijem koji je planiran za vrijeme posjeta hrvatskog izaslanstva EXPO-u.

Potpredsjednica Kosor zahvalila se veleposlaniku Ikedi na važnim i vrijednim informacijama, te izrazila zadovoljstvo što će ona osobno, a i čitavo hrvatsko izaslanstvo uspjeti prenijeti prijateljstvo koje hrvatski narod osjeća prema zemlji i narodu Japana.



Pisane vijesti