Potpredsjednica Kosor s predsjednicom udruge gluhoslijepih Dodir Sanjom Tarczay

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH Jadranka Kosor sastala se danas s predsjednicom Hrvatske udruge gluhoslijepih osoba «Dodir» Sanjom Tarczay. Potpredsjednica Kosokoja je počasna dopredsjednica udruge «Dodir», izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom osobnom suradnjom i suradnjom Vlade s udrugom, koja brine o ostvarenju prava i potreba gluhoslijepih osoba.
P


Potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH Jadranka Kosor sastala se danas s predsjednicom Hrvatske udruge gluhoslijepih osoba «Dodir» Sanjom Tarczay. Potpredsjednica Kosor, koja je počasna dopredsjednica udruge «Dodir», izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom osobnom suradnjom i suradnjom Vlade s udrugom, koja brine o ostvarenju prava i potreba gluhoslijepih osoba.

Predsjednica udruge Sanja Tarczay također je zahvalila potpredsjednici Kosor i hrvatskoj Vladi na dosadašnjoj suradnji te dala svoju punu potporu svim nastojanjima da se unaprijede uvjeti života osoba s invaliditetom. Posebice je zahvalila na rješenju problema financiranja programa za gluhe učenike u srednjim školama. Predsjednica udruge Sanja Tarczay ukazala je na potrebu dopune Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima, kojima bi bila osigurana pomagala za gluhoslijepe osobe. Potpredsjednica Kosor rekla je, u tom smislu, kako će žurno tražiti od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje da se preispitaju odredbe o dodjeli dodirnih pomagala za gluhoslijepe osobe.

Na sastanku se razgovaralo i o inicijativi udruge «Dodir» za donošenje Zakona o stručnim prevoditeljima za gluhoslijepe i gluhe osobe, koju je udruga pokrenula u suradnji sa stručnjacima u ovom području, koristeći pritom iskustva drugih europskih država. Zbog važnosti specifičnih potreba gluhoslijepih osoba potpredsjednica Kosor istaknula je kako će razmotriti predloženu inicijativu, u cilju unaprjeđenja života gluhoslijepih osoba.



Pisane vijesti