Potpredsjednica Kosor u posjeti zadruzi hrvatskih branitelja na Rabu

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor potpisala je danas na Rabu sa zadrugom hrvatskih branitelja ''Rab 90-95'' Ugovor o financijskoj potpori Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti u iznosu od 150.000,00 kuna.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor potpisala je danas na Rabu sa zadrugom hrvatskih branitelja Rab 90-95 Ugovor o financijskoj potpori Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u iznosu od 150.000,00 kuna. Na sastanku s članovima zadruge potpredsjednica Kosor upoznala se s njihovim dosadašnjim radom i planiranim aktivnostima. Zadrugu je osnovalo 8 branitelja s Raba u listopadu 2004. godine, koji su organizirano započeli proizvodnju povrća i uzgoj stoke (kozarstvo i ovčarstvo). U suradnji sa zadrugom branitelja Duga Resa iz Duge Rese, koji su također nazočili posjetu, organizirano opskrbljuju hotelski kompleks Imperijal, a dijelom pokrivaju i maloprodajna mjesta na otoku Rabu.
Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor rekla je kako je ovo 9 zadruga branitelja s kojom je Ministarstvo potpisalo Ugovor o korištenju novčane potpore u 2005. godini, te podsjetila kako su i tokom prošle godine potpisani ugovori s 10 zadruga branitelja. Izražavajući zadovoljstvo zbog stalnog razvoja zadrugarstva kod razvojačenih hrvatskih branitelja istaknula je kako se i ovim primjerom pokazuje da hrvatski branitelji žele raditi i dostojanstveno živjeti od svog rada. Mjeru poticanja osnivanja zadruga branitelja ocijenila je posebno uspješnom i perspektivnom, te podsjetila kako su rebalansom proračuna za njezinu provedbu u 2005. godini osigurana dodatna financijska sredstva u iznosu od 1.350.000,00 kuna, te sada iznose 3.350.000,00 kuna. Po završetku sastanka sa zadrugarima potpredsjednica Kosor posjetila je obiteljsko gospodarstvo zadrugara Mladena Bega koji se bavi uzgojem povrća.
Potpredsjednica Kosor sudjelovala je potom i na radnom sastanku vezanom uz proširenje suradnje zadruga Rab 90-95 i Duga Resa s hotelskim kompleksom Imperijal. Tom prilikom zatražila je od Grada Raba i hotelskog kompleksa Imperijal da tržišno pomognu udruženim zadrugama iz Raba i Duge Rese, te napomenula kako potpora hrvatskim braniteljima u ovakvim projektima mora dolaziti od svih tijela državne vlasti i jedinica lokalne samouprave.




Pisane vijesti