Predsjednik Vlade posjetio grad Korčulu

Dr. sc. Ivo Sanadepredsjednik Vlade Republike Hrvatskposjetio je večeras s potpredsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem i ministrom kulture Božom Biškupićem grad Korčulu.

Dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, posjetio je večeras s potpredsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem i ministrom kulture Božom Biškupićem grad Korčulu.
Na sastanku sa županom Dubrovačko-neretvanske županije Ivom Miletićem i gradonačelnikom Grada Korčule Mirkom Duhovićem predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader razgovarao je o aktualnim pitanjima i razvojnim planovima grada Korčule. U sklopu obilježavanja Dana grada Korčule i blagdana Sv. Teodora gosti su posjetili i rodnu kuću Marka Pola. Tom prigodom predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader najavio je uključivanje Vlade RH, a župan dubrovačko-neretvanski angažman županije, u veliki projekt obnove rodne kuće Marka Pola, kao i uspostave novog muzeja.
Predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader također je predložio i podizanje spomenika Marku Polu u gradu Korčuli. Čelnici županije i grada prihvatili su prijedlog predsjednika Vlade za postavljenjem spomenika, a Hrvatska turistička zajednica pripremit će prijedlog brendinga Hrvatske kao domovine Mraka Pola i Korčule kao njegovog rodnog grada.
Razgovorima su nazočili i direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, državni tajnik za more Branko Bačić, saborski zastupnici Mario Zubović i Frano Matušić, predstavnici turističke zajednice grada Korčule Mihajlo Grgić i Aljoša Miljat, kao i Lovre Botica, vijećnik grada Korčule.




Pisane vijesti