Potpredsjednica Kosor u posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor boravi danas u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

DUBROVNIK, 1. lipnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor boravi danas u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Najprije je posjetila Metković, gdje je s predsjednikom županijske Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Mijom Vukušićem potpisala ugovor o početku rada poljoprivredno-stočarsko-voćarske i stambene zadruge branitelja "Modrozelena", u koju je dosad učlanjeno 15 branitelja radi samozapošljavanja.

Ministarstvo branitelja je za početak rada te zadruge izdvojilo 150.000 kuna. Namjera je kroz poljoprivrednu proizvodnju osnovati i prehrambeni pogon za preradu proizvoda, a uskoro se očekuje i koncesija za uzgoj ribe i školjaka.

Tijekom boravka u Metkoviću potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor posjetila je i imanja branitelja Elvisa Juračića i Jure Dragobratovića u Donjoj Neretvi te je obećala pomoć braniteljima u rješavanju njihovih problema, posebice u osnutku sličnih braniteljskih zadruga.

Za poslijepodne je najavljen posjet Jadranke Kosor Dubrovniku, gdje će u Savjetovalištu za djecu, mladež, brak i obitelj razgovarati s djelatnicima Centra za psihosocijalnu pomoć Dubrovačko-neretvanske županije.



Pisane vijesti