Potpredsjednica Kosor u posjetu zadruzi branitelja u Vladislavcima

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas Poljoprivredno-stočarsko-voćarsku zadrugu branitelja «Agrovladislavci» u Vladislavcimgdje je nazočila svečanoj sjednici zadruge i potpisala ugovor o financijskoj potpori zadruzi od strane Ministarstva.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas Poljoprivredno-stočarsko-voćarsku zadrugu branitelja «Agrovladislavci» u Vladislavcima, gdje je nazočila svečanoj sjednici zadruge i potpisala ugovor o financijskoj potpori zadruzi od strane Ministarstva.

Članovi zadruge, koja je osnovana krajem 2004. godine i trenutno broji pet razvojačenih hrvatskih branitelja, dok je u planu priključivanje još desetak zadrugara, izvijestili su nazočne o dosad poduzetim aktivnostima, te predstavili plan rada za naredno dvogodišnje razdoblje, a kao posebno uspjeh istaknuli su i suradnju sa zadrugom branitelja «Frankopan» iz Brinja. Načelnik Općine Vladislavci Nedjeljko Radić napomenuo je kako je i sama Općina dala prilog razvoju zadrugarstva i obiteljskih gospodarstava razvojačenih hrvatskih branitelja davanjem velikog dijela državnog zemljišta u zakup.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo zbog osnivanja zadruge «Agrovladislavci», te uopće razvojem zadrugarstva kod razvojačenih hrvatskih branitelja, ističući kako su dosadašnji uspješni primjeri i potpora budućem razvoju takve vrste poduzetništva. U tom je smislu razvoju zadrugarstva dala svoju punu potporu, kao i potporu Vlade i Ministarstva, a zbog iznimne uspješnosti najavila je i neke novine u idućoj proračunskoj godini. Također je napomenula kako je udruživanje u zadruge branitelja i jedan od najboljih načina rješavanja problema i branitelja oboljelih od PTSP-a. Po završetku sjednice zadruge potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor potpisala je s upraviteljem zadruge Tomom Bagarićem ugovor o financijskoj potpori od strane Ministarstva u ukupnom iznosu od 150.000,00 kuna.

Potpredsjednica Vlade položila je s načelnikom Općine Vladislavci i članovima zadruge «Agrovladislavci» vijenac i svijeće ispred spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu u Vladislavcima, a potom obišla i obiteljska gospodarstva dvojice zadrugara.



Pisane vijesti