Potpredsjednica Kosor u Šibeniku otvorila Savjetovalište za djecu

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor danas je u Šibeniku otvorila novouređene prostorije Savjetovališta za brak, obitelj i odgoj djece.

ŠIBENIK, 7. lipnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor danas je u Šibeniku otvorila novouređene prostorije Savjetovališta za brak, obitelj i odgoj djece.

Od tog savjetovališta, koje je za sada djeluje pri Centru za socijalnu skrb, trebao bi se u doglednoj budućnosti razviti obiteljski centar u kojem će biti zaposleni po jedan psiholog, pedagog, socijalni djelatnik i pravnik.

Savjetovalište je zajednički projekt Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, koje je za početak rada osiguralo 220 tisuća kuna, grada Šibenika koji je ustupio prostor te Šibensko-kninske županije koja je prostor opremila.

Ministrica Kosor danas je također u Šibeniku Domu umirovljenika predala na uporabu desetmetarski namjenski brod koji može prevesti do 12 osoba, a opremljen je i rashladnim uređajima za prijevoz hrane. Riječ je o prvom takvu brodu kojim će se pružati pomoć i njega starijim osobama na otocima. Dio je to projekta započeta u listopadu prošle godine kad je u šibenskom Domu umirovljenika otvoren i dnevni boravak za osobe koje nemaju smještaj u domu, rekla je ministrica Kosor.

Vrijednost broda je 526 tisuća kuna, sagradili su ga domaći brodograditelji u Dugopolju, motor je od 270 konjskih snaga i do najudaljenijeg šibenskog otoka brod može stići za 40-ak minuta, rekao je ravnatelj Doma umirovljenika Boris Kursar.

U prvu plovidbu brod će najvjerojatnije potkraj mjeseca lipnja, a namirnice će na svakom otoku preuzimati po jedan stalno zaposleni djelatnik Doma, isključivo otočanin, koji će ih onda razdijeliti korisnicima. Takve namirnice bit će do 30-ak posto jeftinije, rekao je ravnatelj Kursar.



Pisane vijesti