Potpredsjednica Opačić na uručenju stipendija humanitarne akcije „Korak u život“

U ponedjeljak, 5. studenoga 2012. godine, s početkom u 11. 00 sati, u dvorani Ilirskog preporoda (Opatička ulica 18, Zagreb), održat će se svečanost uručenja stipendija humanitarne akcije "Korak u život". Tom prilikom potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić prigodno će se obratiti prisutnima.

Humanitarna akcija „Korak u život“ održava se posljednje četiri godine s ciljem osiguravanja stipendija mladim ljudima koji nakon stjecanja punoljetnosti napuštaju domove za nezbrinutu djecu, a žele nastaviti obrazovanje na fakultetu. U Hrvatskoj godišnje više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, od kojih velik broj njih ima želju za studiranjem, ali ne i mogućnosti.

Upravo iz tog razloga, Rotary Club Zagreb Kaptol je pokrenuo humanitarnu akciju „Korak u život“, kojom su do sada osigurane stipendije za 121 mladu osobu iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji. Prošle je godine dodijeljeno 28 stipendija, a ove će se dodijeliti 32.



Najave