Potpredsjednica Opačić potpisala Europsku povelju o informiranju mladih

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednica_opacic_potpisala_europsku_povelju_o_informiranju_mladih.jpg

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić danas je sudjelovala na konferenciji „Informacija uPRAVO sad!-mladi pitaju“, koja se održala u Hrvatskom saboru u organizaciji Ministarstva socijalne politike i mladih i Zajednice Informativnih centara za mlade u Hrvatskoj.

Potpredsjednica Opačić u svom je govoru kazala kako je u Ministarstvu socijalne politike i mladih učinjen veliki iskorak osnivanjem sektora koji se bavi isključivo politikom za mlade u Hrvatskoj. Potrebno je obratiti pozornost na sve pozitivno što mladi ljudi nude te pružiti potporu njihovim potencijalima, koje Republika Hrvatska tek treba iskoristiti, kazala je potpredsjednica Vlade.

Pravo na informaciju je osnovno i temeljno građansko pravo, rekla je potpredsjednica Opačić, a Vlada Republike Hrvatske nastoji otvoriti što je moguće širi komunikacijski kanal s mladim ljudima, ali i svim hrvatskim građanima, istaknuvši da je ovo prva Vlada koja komunicira s građanima preko Twittera i Facebooka. Potpredsjednica je kazala kako iz tih razloga Ministarstvo i Vlada u cjelini podupiru kampanju „Informacija uPRAVO sad!-mladi pitaju“. Informativni centri za mlade su važni, rekla je, te ih je potrebno razvijati, kao i dobru suradnju sa svim organizacijama mladih, da bismo mladima dali priliku izraziti svoje potencijale i pružiti doprinos u donošenju političkih odluka koje se referiraju i na njihov život.

U sklopu konferencije, potpredsjednica Opačić i direktor Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA) Davide Capecchi potpisali su Europsku povelju o informiranju mladih, čime je Hrvatska postala trideseta potpisnica među europskim državama koje su podržale ovaj ključni dokument za rad na području informiranja mladih.



Pisane vijesti