Potpredsjednica Opačić s Alexisom Goosdeelom

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednica_opacic_s_alexisom_goosdeelom.jpg

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić sastala se danas u Banskim dvorima s Alexisom Goosdeelom, šefom Odjela za REITOX i međunarodnu suradnju pri Europskom centru za praćenje droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA). Sastanku je nazočio i Dubravko Klarić, ovlašten za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH.

Zaželjevši dobrodošlicu gospodinu Goosdeelu, potpredsjednica Opačić istaknula je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te najavila donošenje još nekih akata do sredine 2012. godine u cilju daljnjeg usklađivanja sa zakonodavstvom Europske unije. Izrazila je i zadovoljstvo radom Ureda za suzbijanje zlouporabe droga te iznijela namjeru o proširenju aktivnosti te osnivanju Vladinog povjerenstva koje bi se bavilo ovisnostima u širem smislu. Istraživanje o zlouporabi sredstava ovisnosti u općoj populaciji Republike Hrvatske pomoglo nam je da vidimo stvarno stanje u pogledu ovisnosti, a proširenje na druge aktivnosti nam je od velike društvene važnosti, rekla je potpredsjednica Vlade. Istaknula je i potrebu jačanja edukacije među djecom kao jednog od najboljih elemenata prevencije ovisnosti.

Alexis Goosdel također je istaknuo zadovoljstvo radom Ureda za suzbijanje droga Vlade RH te dodao da je Hrvatska spremna postati punopravnom članicom EMCDDA. Govorio je i o projektima koje je Centar financirao u Hrvatskoj u posljednje dvije godine, koji su bili vrlo dobro pripremljeni i korisni.

Razgovaralo se i o budućim planiranim aktivnostima u zajedničkom cilju smanjenja ovisnosti.



Pisane vijesti