Potpredsjednica Vlade Adlešič u Bruxellesu

BRUXELLES, 4. lipnja 2008. (Hina) - Europski liberali spremni su pomoći Hrvatskoj u ubrzanju pregovora s Europskom unijom, izjavila je u srijedu u Bruxellesu predsjednica HSLS-a i potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič.

"Preporučeno nam je da ih pismeno obavijestimo kada primijetimo da neko poglavlje zapne u nekoj od europskih institucija", rekla je Adlešič nakon razgovora s Annemie Neytz Uyttenbroeck, predsjednicom ELDR-a, udruge europskih liberalnih stranaka i zastupnicom u Europskom parlamentu.

Adlešič je izrazila zadovoljstvo tom preporukom, jer su neka poglavlja znala stajati u Komisiji ili Vijeću EU-a od sedam do devet mjeseci.

Istaknula je da je svoju sugovornicu upoznala s projektima na kojima trenutačno radi hrvatska Vlada. "Sutra će Vlada raspravljati o borbi protiv korupcije. Program s razrađenim detaljima je gotov", rekla je Adlešič.

Program borbe protiv korupcije jedno je od mjerila koje hrvatska Vlada mora predati Komisiji do kraja ovoga mjeseca. Komisija je to postavila kao uvjet da bi se pristupni pregovori mogli dovršiti do jeseni sljedeće godine.



Pisane vijesti