Potpredsjednica Vlade Adlešič u posjetu Belišću

BELIŠĆE, 8. srpnja 2008. (Hina) - Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič posjetila je danas Belišće da bi, kako je istaknula novinarima nakon sastanka u Gradskom poglavarstvu, s domaćinima razgovarala o razvojnim projektima i ostaloj problematici u belišćanskom kraju.

Od posebno važnih projekata u Belišću izdvojila je natapanje, gradnju gradske knjižnice, biciklističke staze i sigurne kuće za zlostavljane članove obitelji.

Dodala je kako će Vlada pomoći u dijelu razvojnih projekata, jer je decentralizacija, posebno financijska, nužna za ravnomjeran razvoj svih hrvatskih krajeva.

Adlešič je ocijenila kako je potrebno doraditi neke dokumente za dodjelu gradskog zemljišta za izgradnju gospodarske zone.

Belišćanski gradonačelnik Zvonko Borić kazao je kako grad s prigradskim naseljima ima 7400 stanovnika, od kojih u Bistrincima živi 400 Roma.

"Njihovo uklapanje u društvo, posebice djece u obrazovni sustav, u zadnje vrijeme dobro funkcionira", istaknuo je i dodao kako je na redu legaliziranje dijela romskog naselja, za što će tražiti pomoć potpredsjednice Vlade.

Nakon razgovora u Gradskom poglavarstvu Adlešič je posjetila Bistrince, koje je jučer pogodilo olujno nevrijeme.

Posjetila je i po kalupima za proizvodnju automobilskih guma svjetski poznatu njemačku tvrtku Harburgfreudenberger, koja djeluje u Belišću pet godina i zapošljava 400 radnika.



Pisane vijesti