Potpredsjednica Vlade dočekala hrvatske atletičare s invaliditetom

Potpredsjednica Vladministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH Jadranka Kosor dočekala je danas hrvatske atletičare s invaliditetom koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu atletičara s invaliditetom, održanom od 2. do 10. rujna 2006. godine u nizozemskom gradu Assenu.

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH Jadranka Kosor dočekala je danas hrvatske atletičare s invaliditetom koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu atletičara s invaliditetom, održanom od 2. do 10. rujna 2006. godine u nizozemskom gradu Assenu. Na Svjetskom prvenstvu atletičara s invaliditetom nastupilo je 1150 atletičara s invaliditetom iz 77 zemalja i ono predstavlja najveće okupljanje sportaša s invaliditetom nakon Paraolimpijskih igara. Hrvatska paraolimpijska atletska reprezentacija nastupila je s 15 atletičara i atletičarki u seniorskoj konkurenciji, a 5 natjecatelja u juniorskoj konkurenciji nastupili su na Međunarodnim atletskim juniorskim igrama, održanim krajem mjeseca kolovoza, također u Aseenu. Na Svjetskom prvenstvu hrvatska atletičarka Marija Iveković osvojila je zlatnu medalju u skoku u dalj i brončanu medalju u bacanju diska, a hrvatski atletičar Vedran Lozanov osvojio je zlatnu medalju u utrci na 5.000 metara.

Zahvalivši svim hrvatskim reprezentativcima na sudjelovanju te čestitajući Mariji Iveković i Vedranu Lozanovu na osvojenim medaljama potpredsjednica Kosor istaknula je da su i na ovaj način naši športaši i sportašice, savladavajući mnogobrojne prepreke, pokazali kako se upornim radom dolazi do uspjeha.



Pisane vijesti