Potpredsjednica Vlade ispratila Karavanu "Da se ne zaboravi - 2500 kilometara diljem Hrvatske»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor ispratila je danas, kao pokroviteljicsudionike šeste po redu Karavane «Da se ne zaboravi – 2500 kilometara diljem Hrvatske», u organizaciji Udruge braniteljinvalida i udovica Domovinskog rata djelatnika «Podravke» i Udruge branitelja Domovinskog rata INA-Naftaplin.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor ispratila je danas, kao pokroviteljica, sudionike šeste po redu Karavane «Da se ne zaboravi – 2500 kilometara diljem Hrvatske», u organizaciji Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika «Podravke» i Udruge branitelja Domovinskog rata INA-Naftaplin. Oko pedesetak branitelja u 15 automobila krenuli su danas ispred Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na put diljem Hrvatske tijekom kojeg će obići na stotine mjesta i gradova vezanih uz Domovinski rat, te zapaliti svijeće i položiti vijence ispred spomen-obilježja, grobova i obilježja masovnih grobnica poginulih branitelja iz Domovinskog rata. Sudionici Karavane svoj put će završiti 30. svibnja u popodnevnim satima na groblju Mirogoj gdje će obići i grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Pozdravljajući sve sudionike Karavane potpredsjednica Kosor zaželjela im je sretan put i puno uspjeha u njihovoj plemenitoj namjeri borbe protiv zaborava istine o Domovinskom ratu. Napominjući kako se doprinos svih poginulih branitelja iz Domovinskog rata neće i ne smije zaboraviti, zahvalila im je što će tijekom Karavane još jednom podsjetiti javnost i na 1139 osoba s popisa zatočenih i nestalih branitelja i civila iz Domovinskog rata.

Osim ove Karavane, Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika «Podravke» već osmu godinu zaredom, također u čast poginulim hrvatskim braniteljima, organizira i Regatu čamcima na vesla s nazivom «Vukovar-15 godina poslije», u kojoj ove godine sudjeluje dvadesetak branitelja. Regata je krenula 21. svibnja iz mjesta Botovo, a nakon devet dana, u utorak ujutro 30. svibnja, rijekama Dravom i Dunavom, stići će u Vukovar gdje će ih sačekati sudionici Karavane «Da se ne zaboravi – 2500 kilometara diljem Hrvatske» i nakon toga zajedno s njima nastaviti put prema Zagrebu.



Pisane vijesti