Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor u Rimu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, kao izaslanica predsjednika Vlade, nazočit će na svečanosti povodom završetka radova na restauraciji freske Isusova raspeća, u Hrvatskoj crkvi Sv. Jeronima u Rimu, u utorak, 30. rujna 2008., u 18.30 sati, Piazza Augusto Imperatore 4.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor u 16. 00 sati posijetit će Dom hrvatskih hodočasnika – Domus Croatia, Via del Grano 35 i otkrit će bistu nadbiskupa Frane Franića. Na svečanosti otkrivanja biste bit će i izaslanstvo udruga hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji iz Splita i Splitsko-dalmatinske županije: predstavnici Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Split, Udruge veterana Zbora narodne garde IV. Gardijske brigade, Udruge veterana grada Splita, Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja, HVIDRA-e, Udruge branitelja liječenih od PTSP-a Splita i Splitsko-dalmatinske županije, Udruge „BATT“ specijalne policije Split te Udruge hrvatskih ratnih veterana Splita i Splitsko-dalmatinske županije.
Vlada RH je za obnovu oštećenih freski i obnovu Doma hrvatskih hodočasnika blaženog Ivana Mertza dala znatna sredstva.
U 11.00 sati u Veleposlanstvu RH, Via Luigi Bodio 74-76, potpredsjednica Vlade Kosor susrest će se s učiteljicama Hrvatskih dopunskih škola u Rimu i Moliseu i predstavnicima hrvatske zajednice.




Najave