Potpredsjednica Vlade Kosor darivala korisnike Centra Stančić

ZAGREB, 6. lipnja 2009. (Hina) - U povodu godišnjeg susreta roditelja i korisnika usluga Centra za rehabilitaciju Stančić potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je Centar i darivala korisnike odjećom, obućom te različitim potrepštinama.



Zahvalila je djelatnicima Centra na znanju, profesionalnosti i ljubavi koju ulažu u rad s korisnicima, ali i obiteljima čiji najmiliji su korisnici Centra, dodavši da obitelji katkada nose težak teret kojeg je teško savladati.

Današnjom posjetom uspostavlja se trajno prijateljstvo između Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Centra, kazala je, obećavši da će podupirati buduće projekte Centra.

Kosor je obišla radionice i novouređene prostore za šesnaest novih korisnika.

Govoreći o projektima za osobe s invaliditetom istaknula je projekt osobnog asistenta kojeg trenutno koristi 338 najtežih invalida u Hrvatskoj.

Voditeljica odjela rehabilitacije i stanovanja Branka Seke zahvalila je potpredsjednici Kosor na donaciji.

Centar za rehabilitaciju Stančić osnovan je 1955., a pruža usluge smještaja, zdravstvene skrbi, njege, odgoja i osposobljavanja po posebnim uvjetima, radne rehabilitacije, te niza okupacijskih i rehabilitacijskih sadržaja osobama s intelektualnim teškoćama i pridruženim smetnjama. Trenutno je u Centru 377 korisnika u dobi od 6 do 70 godina.



Pisane vijesti