Potpredsjednica Vlade Kosor dočekala članice Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije

Potpredsjednica Vlade, ministrica i predsjednica Organizacijskog odbora ekspedicije «Mt. Everest 2009» Jadranka Kosor dočekala je članice Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije predvođene voditeljom Darkom Berljakom koje su osvojile 8. 850 metara visok Mount Everest danas u Zračnoj luci Zagreb.
Čestitajući u ime Vlade Republike Hrvatske djevojkama potpredsjednica Kosor je istaknula da su one učinile najviše u Hrvatskoj u borbi za ravnopravnost spolova. Kazala je da su pokazale kako se može kada se hoće, kada se ima znanje, volja, hrabrost i vizija. Potpredsjednica je naglasila da su sve djevojke pobjednice jer su uspjele samo zato što su bile zajedno.
Prisjetila se ispraćaja prije 2,5 mjeseca i dodala da je željela prije svega da se vrate žive i zdrave, a i u ovom trenutku to je najvažnije.
Voditelj ekspedicije Darko Berljak zahvalio je svima koji su pridonijeli njihovom uspjehu, pritom je posebno zahvalio potpredsjednici Kosor i dodao da bez njene pomoći i pomoći Vlade Republike Hrvatske ekspedicije ne bi bilo.
Nazočnima su zahvalile i Darija Bostjančić, članica prve skupine na vrhu Mount Everesta i Milena Šijan, članica druge skupine na vrhu Mount Everesta.




Pisane vijesti