Potpredsjednica Vlade Kosor na humanitarnoj prodaji božićnih drvaca Hrvatskog Caritasa

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas u humanitarnoj prodaji božićnih drvaca u sklopu akcije Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti" koja je održana na zagrebačkome Cvjetnom trgu.

Akciju kojom se prikuplja novac za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj tradicionalno podržava Hrvatska Vlada, građani je prepoznaju i na taj način žele pomoći, istaknula je potpredsjednica Kosor, dodavši kako ne može govoriti koliko će se novaca skupiti, ali može govoriti o volji i želji ljudi da sudjeluju u akciji, te o volji hrvatske Vlade koja je donirala 350 tisuća kuna za ovu akciju.

Istaknuvši kako Vlada svake godine nastoji sudjelovati i poduprijeti tu ideju, kazala je da nekim ljudima u Hrvatskoj treba dati osjećaj kako nisu sami, zaboravljeni i ostavljeni. Ove se godine Caritas odlučio za pomoć obiteljima s bolesnom djecom i to je iznimno vrijedno i važno, kazala je potpredsjednica, te nastavila kako je vrlo teško obiteljima, posebice u ovim danima, kada su djeca bolesna i u bolnicama, a ishod liječenja je neizvjestan.

Ovogodišnja prodaja božićnih drvaca priređena je uoči Nedjelje Caritasa, koja se obilježava na treću nedjelju došašća, a svake se godine odabire geslo koje je ove godine glasilo "Ljubav sve podnosi".



Pisane vijesti