Potpredsjednica Vlade Kosor na ispraćanju Ženske alpinističke ekspedicije

Potpredsjednica Vladministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica organizacijskog Odbora Everest 2009. Jadranka Kosor ispratila je danas u Zračnoj luci Zagreb Hrvatsku žensku alpinističku ekspediciju «Mount Everest 2009.» koja kreće u osvajanje najvišeg vrha na svijetu.

Govoreći o jedanaest hrabrih djevojaka koje kreću u osvajanje Mount Everesta potpredsjednica Kosor je kazala da su na početku puta koji će završiti pobjedom. Naglasila je da su u proteklim mjesecima u kojima su se pripremale za put podučile sve nas što znači hrabrost, volja, ustrajnost, želja i znanje. I ovom prilikom potpredsjednica Kosor zahvalila im je na svemu što su učinile za ravnopravnost spolova u Hrvatskoj i dodala da su pokazale da žene mogu sve pa i osvojiti najviši vrh svijeta.

Potpredsjednica Vlade Kosor kao predsjednica organizacijskog Odbora Everest 2009. istaknula da joj se katkad činilo da je najteži dio puta bio sakupljanje sredstava za put te je zahvalila svim donatorima koji su pomogli, spomenuvši pritom i Vladu koja je financijskim sredstvima poduprijela taj projekt.

Nazočnima su se obratili i predsjednik Hrvatskog planinarskog saveza Hrvoje Kraljević i glavni tajnik Hrvatskog planinarskog saveza i voditelj ženske alpinističke ekspedicije Darko Beljak koji su govorili o pripremama za uspon na najviši vrh svijeta. Također kazali su da je uz osvajanje vrha glavni cilj sretan povratak ekspedicije 3. lipnja u Zagreb.



Pisane vijesti