Potpredsjednica Vlade Kosor na na dodjeli «Nagrada za korporativnu filantropiju»

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor u ime pokrovitelja Vlade Republike Hrvatske uručila je priznanja dobitnicima «Nagrada za korporativnu filantropiju». Dobitnik nagrade za najbolji projekt korporativnog darivanja je Zadruga likovnih stvaralaca, za najbolji program korporativnog darivanja je Zaklada Adris, a nagrade za kvalitetu u pristupu u doniranju je Holcin Hrvatska.

Čestitajući nagrađenima potpredsjednica Vlade Kosor istaknula je da Vlada snažno podupire rad svih udruga kojih je trenutno više od 36 000. O tome govore i podaci da je Vlada Republike Hrvatske u 2008. godini za programe i projekte organizacija civilnog društva izdvojila 630 milijuna kuna, a putem Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva više od 40 milijuna. S ciljem racionalnijeg upravljanja javnim novcem i učinkovitim trošenjem raspoloživih resursa u društvu, primjenjuje se Kodeks pozitivne prakse, standarda i mjerila za ostvarivanje financijske potpore programima i projektima udruga.

Govoreći o radu udruge Donacije.info potpredsjednica je rekla da je ova udruga specifična jer se koristi Internetom kao sredstvom povezivanja za one kojima je pomoć potrebna. U vremenu krize nagrade koje su danas dodijeljene imaju posebnu važnost jer pokazuju da se dobro uvijek može činiti. U kontekstu nagrađivanja potpredsjednica je podsjetila da Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnost dodjeljuje nagradu «Tvrtka prijatelj obitelji» i „Lokalna zajednica prijatelj obitelji“.



Pisane vijesti