Potpredsjednica Vlade Kosor na proglašenju najboljih sportaša Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom

Potpredsjednica Vladministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosočestitala je u ime Vlade RH najuspješnijim atletičarima i atletičarkama u 2008. i podijelila im priznanja na svečanosti proglašenja najboljih sportaša Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom .

Čestitajući nagrađenim atletičarkama i atletičarima na njihovom radu potpredsjednica Kosor je istaknula da su svojim uspjesima u Pekingu pomogli da se barem jedna prepreka i predrasuda vezana uz osobe s invaliditetom prevlada. Potpredsjednica je zahvalila i trenerima koji su pomogli u ostvarivanju njihovih rezulta.

I u ovoj prigodi naglasila je da su u Hrvatskoj stvoreni snažni okviri koji trebaju omogućiti da su svi sportaši jednako vrijedni. O tome govore i nacionalni dokumenti, ali i Konvencija UN-a o pravima osoba s invaliditetom koju je Hrvatska kao treća zemlja u svijetu potpisala, a kao četvrta ratificirala. Govoreći o Konvenciji potpredsjednica je kazala da nas ona obvezuje na poštivanje svega što donosi za osobe s invaliditetom. Također rekla je da će i dalje davati maksimalnu potporu da sve što je zapisano u nacionalnim dokumentima da se i ostvari.

U ime organizatora nazočne je pozdravio dosadašnji predsjednik Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditeto Branko Omazić koji je zahvalio potpredsjednici na potpori kroz dvanaest godina zajedničkog druženja i rada.



Pisane vijesti