Predstavljanje akcije akcije «Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas u Vladi s ravnateljem Hrvatskog Caritasa vlč. Ivanom Milovčićem, voditeljicom akcije «Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u B i H» Suzanom Borko i suradnikom u akciji Borisom Peterlin.

Prema riječima vlč. Milovčića akcija «Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u B i H» namijenjena je za pomoć Hrvatima u B i H. Prikupljena pomoć je namjenjena socijalnim obrazovnim projektima, te za poticanje poduzetništva Hrvata u Bosni i Hercegovini. Ovogodišnja akcija je treća po redu, a prikupljena pomoć bit će dodijeljena raspisivanjem javnog natječaja. Tjedan solidarnosti ove godine traje od 9. ožujka do 15. ožujka, a akcijom se želi senzibilizirati javnost za stanje ljudi i Crkve u B i H.

Potpredsjednica Kosor kazala je da će Vlada i ove godine u okviru svojih mogućnosti poduprijeti projekt «Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u B i H» i dodala da je upravo jedna od antirecesijskih mjera koje je donijela Vlada osnaživanje najugroženijih skupina. Potpredsjednica je istaknula da su Hrvati konstitutivni narod u B i H te da je naša obveza olakšati ostanak kao i povratak onima koji to žele.

Prilikom današnjeg susreta ravnatelj Hrvatskog Caritasa Ivan Milovčić zahvalio je potpredsjednici i na njezinom angažmanu u božićnoj akciji «Tisuću radosti», te na donaciji Vlade za pomoć stradalima u Gazi.



Pisane vijesti