Potpredsjednica Vlade Kosor na proslavi Majčinog dana u Velikoj Erpenji

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i pokroviteljica obilježavanja „Majčinog dana“ U Velikoj Erpenji u organizaciji Društva Hrvatska žena Jadranka Kosor obratila se danas nazočnima na desetoj obljetnici proslave Majčinog dana.

Čestitajuči svim hrvatskim majkama njihov dan potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor kazala je da će Vlada i dalje ispunjavati Ustavnu obavezu u potpori obiteljima, majkama i mladima. Također dodala je da su sve žene jednako vrijedne bile one majke ili ne.
Povećanje rodiljnih naknada, pronatalitetni dodatak za svako treće i četvrto dijete, delimitiranje rodiljnih naknada za zaposlene majke samo su neke od Vladinih mjera u proteklom i novom mandatu . Najavila je skorašnje donošenje propisa koji će na jednom mjestu objediniti sve roditeljske i rodiljne naknade.
Poptpredsjednica Vlade Jadranka Kosor poručila je djeci da što više osluškuju što im roditelji govore jer to je ono što je važno za cijeli život. U obiteljskom domu nauči se što je ljubav i poštovanje prema drugim ljudima.


Predsjednica Udruge Hrvatska žena- Grad Zagreb, Mirjana Marcelić zahvalila je potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor na pokroviteljstvu „Majčinog dana“.
Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti financijski je pomoglo projekt povodom obilježavanja «Majčinog dana» na spomen području „Hrvatskoj Majci“na mjestu gdje je sahranjena majka Antuna Mihanovića.




Pisane vijesti