Potpredsjednica Vlade Kosor otvorila novouređene prostorije Obiteljskog centra Grada Zagreba

U povodu Međunarodnog dana obitelji potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je novouređene prostorije Obiteljskog centra Grada Zagreba. Za uređenje prostora i kupnju namještaja Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti izdvojilo je gotovo 400 000 kuna.

Govoreći o Obiteljskim centrima kojih je do danas sedamnaest osnovano potpredsjednica je kazala da su oni produžena ruka ministarstva te da u svom radu prije svega prate projekte ministarstva.

Uz zahvalu na dosadašnjem radu djelatnicima Obiteljskog centra potpredsjednica Kosor je poručila da u vrijeme novih izazova za obitelj u kojima mnoge obitelji ostaju bez posla, susreću se s problemom ovisnosti, nasilja u obitelji i raznim bolestima uloga Obiteljskih centara postaje još značajnija. Također naglasila je da još više pažnje treba usmjeriti prema obiteljima u kojima žive osobe s invaliditetom te prema obiteljima koje se suočavaju s nasiljem.

Potpredsjednica se danas posebno osvrnula na probleme roditelja čija djeca boluju od malignih bolesti i podsjetila na projekt psihosocijalne potpore onkološkim odjelima u kojima se liječe djeca, a koji se provodi uz pomoć Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u četiri velika središta: Zagreb, Rijeka, Split i Osijek.

Ravnateljica Obiteljskog centra Ljerka Lacković govorila je o ulozi i važnosti Obiteljskih centara. Iznijela je podatke da je u 2008. godini oko 2 000 osoba zatražilo njihovu pomoć, a u 2007. nešto više od 900 građana. Zahvalila je potpredsjednici na potpori i pomoći ministarstva na čijem je čelu u dosadašnjem radu, a posebice na pomoći za uređenje i opremanje novih prostora.



Pisane vijesti