Potpredsjednica Vlade Kosor otvorila «Susrete djece hrvatskih branitelja»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor , kao pokroviteljica, otvorila je danas u Šibeniku «Susrete djece hrvatskih branitelja».

«Susrete djece hrvatskih branitelja» organizira Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata uz financijsku potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata održala je tijekom lipnja ove godine četiri regionalna izlučna natjecanja na kojima je sudjelovalo preko 3.500 djece hrvatskih branitelja osnovnoškolskog uzrasta iz svih županija, a koja su se natjecala u športskim i zabavnim igrama, slikanju, modeliranju i nizu radionica. Kroz izlučna natjecanja za državne susrete ekipno i pojedinačno, kvalificiralo se 520 djece.

Otvarajući «Susrete djece hrvatskih branitelja» potpredsjednica Kosor istaknula je da je najveća vrijednost susreta druženje i zajedništvo. Zahvalila je djeci što njeguju ljubav prema Domovini Hrvatskoj i dodala da nastave tako živjeti, školovati se i raditi. Svoj nazočnoj djeci zaželjela je puno uspjeha u natjecanjima poručivši kako će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i dalje davati potporu ovom projektu Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Nazočne su pozdravili i dožupan Šibensko-kninske županije Ante Tafra, gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić i podpredsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Ante Martinac.



Pisane vijesti