Potpredsjednica Vlade Kosor povodom Međunarodnog dana obitelji dodijelila priznanja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, povodom Međunarodnog dana obitelji u ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti dodijelila je priznanja Općini Blato, Gradu Koprivnici te tvrtkama Croatia osiguranje i Drogerie markt.

Priznanja su dodijeljena na temelju natječaja Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti „Tvrtka prijatelj obitelji“ i „Lokalna zajednica prijatelj obitelji“ koje je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti raspisalo s ciljem senzibiliziranja javnosti na važnost obitelji u društvu i unaprjeđenja odnosa između obitelji, države, lokalne zajednice i gospodarstva.

Čestitajući Međunarodni dan obitelji potpredsjednica Kosor zaželjela je da se obiteljsko ozračje svakodnevno, a ne samo danas širi Hrvatskom. Kazala je da današnje nagrade trebaju biti poticaj da se napravi još više za obitelji, a cilj je da nagrade postanu prestižne i da u idućim godinama bude velika konkurencija.

Govoreći o Nacionalnoj populacijskoj politici potpredsjednica je istaknula da je upravo jedna od obaveza senzibiliziranje javnosti za djecu, majke i obitelj. Također, najavila je donošenje jedinstvenog Propisa o rodiljnim i roditeljskim naknadama u Republici Hrvatskoj. Donošenjem ovog Propisa očekuje se fleksibilnija mogućnost korištenja rodiljnih i roditeljskih dopusta s puno većim i aktivnijim uključivanjem očeva u odgoj djece, pojasnila je potpredsjednica.

Povećanje rodiljnih naknada, pronatalitetni dodatak za svako treće i četvrto dijete, delimitiranje rodiljnih naknada za zaposlene majke, pravo na doplatak za više od 60 000 djece, besplatni udžbenici samo su neke od Vladinih mjera u proteklom i novom mandatu. Međutim spomenute mjere nisu kraj, mora se još puno učiniti za obitelji dodala je potpredsjednica.

Ciljevi obilježavanja Međunarodnog dana obitelji su skrenuti pozornost najširoj javnosti na važnost obitelji u društvu; poticati stručne, kulturne i druge institucije, kao i organizacije civilnog društva da svojim aktivnostima pridonesu obilježavanju Međunarodnog dana obitelji.



Pisane vijesti