Potpredsjednica Vlade Kosor primila predstavnike braniteljskih udruga

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas u ministarstvu predstavnike braniteljskih udruga iz Domovinskog rata i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja koji su je upoznali s prosvjedom koji su organizirali u ponedjeljak na Trgu bana Jelačića pod geslom «Obrana i čast» protiv koncerta Lepe Brene. Tom prigodom predali su potpredsjednici Kosor peticiju koji su potpisali građani protiv koncerta i zatražili podršku i očitovanje.

Istaknuli su da održanim skupom nisu željeli reći da su za zabranu nego upozoriti organizatore da ne rade u skladu s željom branitelja. Rekli su da u dvoranama kao što je «Arena» ne treba održavati takve koncerte jer pitanje je koji je krajnji cilj takve manifestacije

Potpredsjednica Vlade i ministrica Kosor naglasila je da apsolutno razumije hrvatske branitelje i članove obitelji poginulih, zatočenih i nestalih branitelja te da suosjeća s njima. Smatra da bi bilo pogrešno koncert pretvoriti u humanitaran za djecu branitelja i članove obitelji poginulih zatočenih i nestalih branitelja. Potpredsjednica Kosor je dodala da se protivi bilo kakvoj zabrani te da će odmah uputiti pismo gradonačelniku Grada Zagreba.



Pisane vijesti