Potpredsjednica Vlade Kosor s predsjednikom Udruge ratnih invalida Izraela Mosheom Matalonom

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predsjednikom Udruge ratnih invalida Izraela Mosheom Matalonom.

Zahvalivši potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor na prijemu, Moshe Malton, predsjednik Udruge ratnih invalida Izraela, predstavio je pozitivna iskustva u radu tri rehabilitacijskih centra u Izraelu koja skrbe za 51 000 ratnih vojnih invalida i dodao da su još dva centra u izgradnji. Također kazao je da je njihova Udruga otvorena za suradnju i razmjenu iskustava obzirom da naše dvije države dijele sličnu sudbinu. Zatražio je potporu potpredsjednice Vlade Kosor u budućim aktivnostima.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor istaknula je da je jedan od stupova u radu Vlade RH briga o braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata. U Hrvatskoj su riješeni svi problemi 100- postotnih HRVI-a I. skupine, dodala je. Potpredsjednica Vlade Kosor izrazila je spremnost za suradnju i razmjenu iskustava kad je riječ o brizi za veterane.

Na sastanku je bio nazočan i predsjednik Udruge 100- postotnih HRVI-a I. skupine Đuro Glogoški. Kazao je da je Hrvatska postigla značajne rezultate kada se govori o ratnim vojnim invalidima zahvaljujući potpredsjednici Vlade Kosor kao i Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Dodao je da 100- postotni HRVI I. skupine imaju posebnu skrb.



Pisane vijesti