Potpredsjednica Vlade Kosor s predstavnicima braniteljskih udruga iz Domovinskog rata

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti s predstavnicima braniteljskih udruga iz Domovinskog rata, a u povodu njihovog posjeta hrvatskim iseljenicima u Republici Argentini. Prilikom susreta predstavljen je projekt izložbe ratnih fotografija « Zagreb u Domovinskom ratu 1991. – 1992.» , a čija je pokroviteljica potpredsjednica Vlade i ministrica hrvatskih branitelja Jadranka Kosor.

Zahvalivši potpredsjednici Kosor na pomoći i potpori pri realizaciji projekta predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Podružnica Grada Zagreba Krunoslav Samošćanec kazao je da posebnost izložbe u tome što su fotografije nastale u rovovima te za vrijeme boravka na terenu. Poželjevši sretan put u Argentinu potpredsjednica Kosor dala je potporu organizaciji izložbe ratnih fotografija i dodala je da je uvjerena da će izložba biti od velikog značaja za Hrvate koji žive izvan Domovine.

Izložbom ratnih fotografija « Zagreb u Domovinskom ratu 1991. – 1992.» hrvatskoj dijaspori približit će se teme iz Domovinskog rata od ustrojavanja i formiranja vojske pa do samih svjedočenja hrvatskih branitelja. Prema planu izložba će biti postavljena u tri grada Buenos Aries, Cordoba i Rosari, a izložba se sastoji od 32 kaširana panoa na kojima su izložene fotografije 11 zagrebačkih brigada, 2 gardijske brigade, 4 samostalne dragovoljačke zagrebačke satnije, jedne samostalne bojne, jedne postrojbe HOS –a, Narodne zaštite s područja Zagreba, Zapovjedništva zagrebačkog korpusa, Zapovjedništva obrane grada Zagreba, Specijalne policije, Temeljne policije PU zagrebačke te pano sa slikama grada Zagreba i pano s pismima učenika iz Osnovnih škola iz Zagreba.

Na današnjem sastanku potpredsjednica Kosor izvijestila je predstavnike braniteljskih udruga iz Domovinskog rata o antirecesijskim mjerama koje je Vlada donijela na jučerašnjoj sjednici, govorila je i o naporima koje Hrvatska ulaže u završetak pregovora za ulazak u Europsku uniju te o skorašnjem ulasku Hrvatske u NATO savez.

Na kraju Krunoslav Samošćanec uručio je u ime Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske – Podružnica Grada Zagreba potpredsjednici Uspomenicu na projekt izložbe ratnih fotografija « Zagreb u Domovinskom ratu 1991. – 1992.»



Pisane vijesti