Potpredsjednica Vlade Kosor s predstavnicima UNICEF-a

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor razgovarala je danas s izaslanstvom UNICEF-a o nastavku daljnje suradnje Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti s UNICEF-om. Tom prigodom potpredsjednica Kosor izrazila je želju da se u skorom roku potpišu i novi sporazumi o suradnji.

Izaslanstvo, koje su činili Tanja Radočaj, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i Đurđica Ivković, glavna programska savjetnica, potvrdilo je dobru suradnju s hrvatskom Vladom istaknuvši želju za nastavkom razmjene iskustava u području zaštite dječjih prava i povećanja roditeljske brige.

Predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Tanja Radočaj, predstavila je projekt donatorske večere koja bi se trebala održati u Splitu 28. veljače, a čija sredstva su namijenjena programu Split-grad prijatelj djece.

Potpredsjednica Kosor kazala je da će se Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nastojati uključiti u akciju i da će preporučiti predsjedniku Vlade RH dr. sc. Ivi Sanaderu pokroviteljstvo ove akcije važne za grad Split.

Ministarstvo obitelji na poziv Vijeća Europe u lipnju ove godine organizira ministarsku konferenciju vezanu uz borbu protiv fizičkog zlostavljanja djece, je najavila potpredsjednica Kosor i pozvala UNICEF na pomoć i sudjelovanje.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima prevođenja i tiskanja knjige «Roditeljstvo u suvremenoj Europi-pozitivan pristup», riječ je o publikaciji koja predstavlja izvrstan orijentir različitim skupinama stručnjaka koje se bave pružanjem usluga i podrške obiteljima.



Pisane vijesti