Potpredsjednica Vlade Kosor s veleposlanikom Savezne Republike Njemačke Bernardom Ficherom

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas u Vladi veleposlanika Savezne Republike Njemačke Bernarda Fischera.

U razgovoru su potvrđeni odlični odnosi između dvije zemlje i dogovorene su smjernice za daljnju suradnju.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor zahvalila je Republici Njemačkoj i njemačkom narodu na potpori pri ulasku Hrvatske u NATO savez. Naglasila je da bez obzira na trenutačnu blokadu pregovora za ulazak u Europsku uniju radimo punim intenzitetom, kao da blokade nema.

Veleposlanik Savezne Republike Njemačke Bernard Fischer dao je čvrstu potporu ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Rekao je da Hrvatska ima odličnu diplomaciju i da je uloga hrvatske diplomacije u Europi iznimno važna.

Potpredsjednica Kosor i veleposlanik Fischer razgovarali su i o gospodarskoj i kulturnoj suradnji, a veleposlanik Fischer zahvalio je na podršci za osnivanje Njemačke škole u Zagrebu. Potpredsjednica Kosor dala je potporu projektu učenja njemačkog jezika u prvim razredima Osnovne škole te je rekla da će pomoći da se ta ideja što prije realizira. Danas je rećeno da će se dogovoriti susret njemačke i hrvatske ministrice obitelji.



Pisane vijesti