Potpredsjednica Vlade Kosor sa sportašima sudionicima Paraolimpijskih igara u Pekingu

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas sa sportašima sudionicima Paraolimpijskih igara u Pekingu, među kojima su i sportaši hrvatski ratni vojni invalidi. Na susretu je sudjelovalo deset sportaša od dvadeset i pet koji će se natjecati u šest disciplina: atletika, streljaštvo, dresurno jahanje, bacanje kugle, stolni tenis i plivanje. Za redovne programe Hrvatskog paraolimpijskog odbora iz proračuna za 2008. izdvojeno je 9 600 000, 00 kuna, a Vlada RH je iz sredstava pričuve osigurala još 3 000 000,00 kuna za Paraolimpijske igre.
Potpredsjednica Vlade Kosor čestitala je sportašima na već postignutom uspjehu kvalifikaciji na Paraolimpijske igre. Dodala je da to uspjeh koji stalno treba isticati i govoriti o njemu. Govoreći o Olimpijskim igrama istaknula je da su sve medalje jednako važne i da svi uspjesi trebaju biti jednako praćeni. Najavila je da će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti ispuniti želju i kupiti računalo Kristijanu Vincetiću, koji će se natjecati u plivanju.
Nazočnima su se obratili i Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih HRVI-a I. skupine i Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora koji su zahvalili Vladi na pomoći. Također prisutni sportaši predstavili su discipline u kojima će se natjecati.


Na kraju potpredsjednica Vlade Kosor poželjela je svim sportašima puno uspjeha i kazala da je sigurna da ćemo nekoliko medalja slaviti.



Pisane vijesti