Potpredsjednica Vlade Kosor sastala se s autorom knjige "Anđeo smrti" Johnom Blehmom

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas u Vladi s američkim ratnim veteranom i autorom knjige «Anđeo smrti» Johnom Blehmom.

Uz potpredsjednicu na sastanku su prisustvovali i predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja RH Marijan Vuk i glavni tajnik Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja RH Tihomir Trešćec.

Zahvalivši na dolasku gospodinu Blehmu potpredsjednica Kosor je govoreći o posljedicama rata te problemima s kojima se suočavaju hrvatski branitelji istaknula da je novim Zakonom o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji 2005. produžen rok za priznavanje bolesti pa i PTSP-a. U tijeku je novi projekt sistematskih pregleda za obitelji hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a.

John Blehm uručio je potpredsjednici Vlade Kosor američko izdanje knjige «Anđeo smrti» i zahvalio na predgovoru za hrvatsko izdanje koje je potpredsjednica napisala.

Također je izrazio zadovoljstvo aktivnostima koje potpredsjednica čini za hrvatske branitelje kao i ministarstvo na čijem je čelu.

Na sastanku je dogovorena i organizacija tribine za hrvatske branitelje oboljele od PTSP-a koja će se održati pri slijedećem posjetu Blehma u Hrvatsku.



Pisane vijesti