Potpredsjednica Vlade Kosor susrela se s potpredsjednikom Vlade Crne Gore Lazovićem

Nakon sastanka šefova država i vlada članica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor susrela se s potpredsjednikom Vlade Crne Gore Vujicom Lazovićem.

Na sastanku su potvrđeni dobri odnosi između dvije države, te izraženo zadovoljstvo činjenicom što je konzorcij hrvatskih tvrtki Konstruktor – IGH - Tehnika pobijedio na natječaju za izgradnju autoceste Bar – Boljare.

U kontekstu ulaska Hrvatske u EU potpredsjednica Kosor je istaknula da bez obzira na slovensku blokadu Hrvatska radi punim intenzitetom, te da nas ništa ne može spriječiti da svoj posao završimo do kraja godine. Također, potpredsjednica je kazala da će Hrvatska kao i do sada podupirati Crnu Goru na njihovom putu prema EU.

Potpredsjednik crnogorske Vlade Lazović zahvalio je hrvatskoj Vladi na dosadašnjoj pomoći i prenošenju iskustava kad je riječ o europskim integracijama. Istaknuo je da je ulazak Hrvatske u EU od iznimnog značaja za sve zemlje u regiji.

Potpredsjednica Kosor predložila je da se ubrza rad mješovitog povjerenstva Republike Hrvatske i Crne Gore što je potpredsjednik Lazović i prihvatio.

Na sastanku se razgovaralo i o jačanju gospodarske suradnje, te o položaju nacionalnih manjina u dvije zemlje.



Pisane vijesti