Potpredsjednica Vlade Kosor u Češkoj Republici

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovat će na otvaranju Konferencije «Europa, prijatelj djece» koja se održava pod pokroviteljstvom ministra za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Češke Republike, a u organizaciji Češkog predsjedanja Vijećem Europske unije, u ponedjeljak, 6. travnja 2009., u 10. 00 sati, u Kongresnom Centru Prag. Prije otvaranja Konferencije potpredsjednica Kosor sudjelovat će na ministarskom sastanku na kojem će se raspravljati o prijedlozima zaključaka Konferencije u području prava djece, programu Vijeća Europe «Izgradnja Europe za djecu i s djecom» te o «Najboljim interesima za djecu» u EU strategijama za zaštitu prava djece.

U sklopu Konferencije potpredsjednica Vlade Kosor govorit će o temi „Obrazovanje djece za ljudska prava i zaštitu prava“, u 17.00 sati.

Tijekom boravka u Pragu potpredsjednica Kosor sastat će se s potpredsjednikom Vlade Češke Republike i ministrom rada i socijalne skrbi Petrom Nečasom, u 14.00 sati, u uredu Vlade Republike Češke, a u 15.30 sati s potpredsjednikom Vlade Češke Republike za EU Alexandrom Vondrom.



Najave