Potpredsjednica Vlade Kosor u Vukovaru na polaganju temeljnog kamena zgrade u Frankopanskoj

Polaganjem temeljnog kamena danas je označen početak gradnje stambene zgrade za stradalnike Domovinskog rata u Frankopanskoj ulici u središtu Vukovara.

VUKOVAR, 27.srpnja 2005.(Hina) - Polaganjem temeljnog kamena danas je označen početak gradnje stambene zgrade za stradalnike Domovinskog rata u Frankopanskoj ulici u središtu Vukovara.

Zgrada, u gradnji koje sa 4,5 milijuna kuna sudjeluju Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracije solidarnosti i Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, sastoji će 11 stanova i triju poslovnih prostora.

Temeljni kamen položila je ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Na popisu onih koji čekaju stanove je oko 13.000 hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata, rekla je Kosor i najavila kako će u ovoj godini početi gradnja stanova za njih na još nekoliko mjesta u Hrvatskoj.

U razgovoru s novinarima rekla je kako je činom polaganja temeljnog kamena za zgradu u Frankopanskoj ulici u Vukovaru otvoren novi krug gradnje stanova za stradalnike Domovinskog rata u cijeloj Hrvatskoj.
Po njezinim riječima prošle je godine ''zajmovima ili stambenom gradnjom riješeno stambeno pitanje za 1122 stradalnika Domovinskog rata''.


''Ove godine ćemo konačno riješiti stambena pitanja za sve stopostotne invalide prve skupine, a njih su još četiri u Hrvatskoj'', rekla je i dodala kako je Vlada premijera Ive Sanadera od početka mandata riješila 22 stambena pitanja za stopostotne invalide Domovinskog rata.

Svečanosti je nazočila i ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Tomislav Šota.



Pisane vijesti