Potpredsjednica Vlade Kosor uručila odličje „Red hrvatskog pletera“ Emilu Sklenu

Ususret obilježavanju 14. obljetnice vojno – redarstvene operacije «Bljesak» potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je odličje „Red hrvatskog pletera“ gospodinu Emilu Sklenu, hrvatskom branitelju danas u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Uručujući odličje potpredsjednica Kosor je istaknula da joj je posebno drago što odličje može predati ususret 1. svibnju, danu kad ćemo se ponovno sjetiti akcije «Bljesak». Zahvalila je gospodinu Sklenu u ime Vlade i Ministarstva branitelja na svemu što je učinio u obrani Republike Hrvatske.

Zahvalivši na predanom odličju potpredsjednici Kosor, gospodin Sklen je naglasio da to priznanje nije samo za njega nego pripada i svim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u obrani Domovine.

Zbog osobitog doprinosa u skrbi za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH – Podružnica Grada Zagreba uputila je prijedlog za odlikovanjem gospodina Sklene, a Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti uputilo je poticaj za dodjelom odličja Državnom Povjereništvu za odlikovanja i priznanja te Odlukom Predsjednika Republike Hrvatske gospodin Sklen odlikovan „Redom hrvatskog pletera“.

Uz gospodina Sklena i članove njegove obitelji na današnjem susretu prisustvovali su i Krunoslav Samošćanec, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH – Podružnica Grada Zagreba, Bruno Čavić, dopredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH – Podružnica Grada Zagreba, Valentino Rajković, tajnik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske i Ivan Sojka, tajnik Kluba veterana općine Sesvete.



Pisane vijesti